Vi trenger løver, ikke grå mus

02.04.2019

Man bør være veldig forsiktig med å harselere over unge folk som har sagt seg villig til å stå på en liste til kommunevalget, slik redaktøren av HA gjør på lederplass.

HA har flere ganger uttrykt ønske om at flere engasjerer seg i politikken, og da især yngre mennesker. Hva ser vi av redaktøren da? En nedrakking og hets hvor man nesten avskriver et helt listeforslag. Dette til tross for at de fire øverste på lista har mange års erfaring fra politikken og har vist seg som veldig engasjert, samt at det er mange unge som for første gang står på en liste.

Det må da være flaut for HA å forhåndsdømme folk på denne måten før de har fått ut programmet sitt? Hva da med rekrutteringen av andre unge mennesker hvis dette er tilbakemeldingen de får fra lokalmedia. Pinlig synes jeg.

Nå har jeg sittet i kommunestyret i snart fire år. Jeg er ikke fornøyd med engasjementet eller at folk løfter saker og står for noe. Det jeg ser er en sliten Ap-gruppe med rent flertall som sitter stille politisk. Det er på tide med utskifting. Vi trenger flere løver i politikken, ikke grå mus.

Dette innlegget har vært på trykk i Hamar Arbeiderblad